DUHOVNE VJEŽBE - 2020.

6.03.2020

Dubrave, ožujak 2020.

DUHOVNE VJEŽBE – 2020.

 

U Franjevačkom samostanu Bezgrešnog začeća BDM u Dubravama proslavljene su Duhovne vježbe od 1. ožujka pa do 5. ožujka 2020.

Započeli smo u nedjelju zazivom Duha Svetoga i uvodnim predavanjem Fra Josipa Jozića, profesora na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Tema ovogodišnjih duhovnih vježbi je bila „Kušnja religije i dosljednost vjere – Meditacije uz korizmene nedjelje i Uskrs“.

Duhovnim vježbama nazočilo je oko 20-tak braće svećenika dvaju naših samostana (Dubrave i Tuzla) i 4 dijecezanskih svećenika.

Kroz različite meditacije kojim su se tumačili evanđeoski odlomci korizmenih nedjelja, fra Josip Jozić, voditelj duhovnih vježbi, je na jedan zaista filozofski pristup, približio sve nazočne, drugačijem pristupu sadržaja Isusovog života i uticaja na nas.

Slavljenjem svetih misa sa homilijom ulazili smo u tajne Isusovog predanja (stradanja) i moljenjem svetih časova kroz časoslov, braća su se obogatili i na neki način sve to akumulirali u svoj život!

Završili smo Duhovne vježbe zahvaljujući dragom Bogu zahvalnom pjesmom i molitvom „Tebe Boga hvalimo“ u četvrtak, 5. ožujka 2020. i u duhu agapea doveli do kraja ovu duhovnu proslavu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *