SV. KRIZMA - 2020.

16.06.2020

Dubrave, 6. 6. 2020.

KRIZMA – 2020.

Početkom jeseni, nekako u isto vrijeme kada je započela i nastava –škola, i mi smo započeli župni vjeronauk za cure i momke (8. i 9. razred osnovne škole). Vjeronauk je držao fra Ivan Pilić a kandidata za krizmu bilo je u početku 52. Bio je to vjeronauk zanimljivog održavanja svake subote jedan prirodni sat.

Ovogodišnju pripremu za primanje sakramenta Potvrde ili Krizme malo nam je poremetila pandemija (covid-19) jer nismo mogli održavati vjeronauk negdje oko dva mjeseca i pol.

U subotu, 6. lipnja 2020., slavljenjem sv. mise u župskoj/samostanskoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravama, podijeljen je i sakrament Potvrde po rukama msgr. Luke Tunjića, delegata Vrhbosanskog ordinarijata. Našim kandidatima iz Dubrava kojih je bilo točno 50 pridružila su se i 2 kandidata iz Župe Ulice. Svetoj misi su se pridružili i tri susjedna župnika.

Primanju ovog sakramenta Krizme predhodila je sv. ispovijed za sve kandidate, njihove kumove i roditelje.

Bila je to svečana sv. misa koja je bila obogaćena različitim prigodnim recitacijama krizmanika uz liturgijsko pjevanje i sviranje g. Zlatka Špoljarića iz Tuzle!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *