Vijesti

STATISTIKA ŽUPE – 2023.

07:19

STATISTIKA ŽUPE – 2023.
 

KRŠTENJA       20

MUŠKIH            12

ŽENSKIH           8

OVDJE ROĐENO        5

U INOZEM. ROĐENO      15

 

UMRLIH           62

MUŠKIH              35

ŽENSKIH             27

IZVAN DOMOVINE       15

 

VJENČANJA    15

5 parova rođeno i kršteno u inozemstvu

od 10 parova JEDNO je rođeno i kršteno u domovini

 

PRVOPRIČESNIKA            13

MUŠKIH                                    10

ŽENSKIH                                   3

PROSLAVA PATRONA FRANJEVAČKOG SAMOSTANA I ŽUPE U DUBRAVAMA/BRČKO

14:52

PROSLAVA PATRONA FRANJEVAČKOG SAMOSTANA I ŽUPE U DUBRAVAMA/BRČKO
Dubrave, 8. 12. 2023.
Iako je svanulo hladno jutro (-3) na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM, dragi Bog nam je zasjao suncem i tako zagrijao duhovni događaj, patron našega Franjevačkog samostana i župe, kojeg smo svečano proslavili euharistijom koju je predslavio Fra Ilija Božić, čuvar svetišta Gospe Olovske uz suslavljenje 23 svećenika sa područja Brčanskog dekanata i Samostanskih područja Tuzle i Tolise. Sv. misu je glazbeno animirao fra Ivan Opačak pjevajući adventske-marijanske pjesme.

Samom […]

HODOČAŠĆE U KRALJEVU SUTJESKU

10:03

HODOČAŠĆE U KRALJEVU SUTJESKU

U nedjelju 22. listopada 2023. u samostanskoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci svečanim misnim slavljem obilježen je Dan Kraljice Katarine. Ujedno je toga dana bilo i XV. nacionalno hodočašće OFS-a u Kraljevu Sutjesku.

Članovi FSR i drugi župljani iz župa Dubrave, Ulice, Zovik i Boće, zajednički u jednom autobusu otputovali su zajedno sa fra Nikom Josićem, gvardijanom u Kraljevu Sutjesku.

Prije sv. mise upriličen je prigodan program na početku kojeg se hodočasnicima i nazočnim vjernicima obratili područni i nacionalni […]

RANE SV. FRANJE NA ZIDINAMA – 2023.

05:24

PROSLAVA BLAGDANA RANE SV. FRANJE NA ZIDINAMA

U subotu, 16. 9. 2023. godine proslavljen je blagdan Rane sv. Franje na arheološkom lokalitetu Zidine u Skakavi Gornoj, na temeljima crkve iz IX. stoljeća i Franjevačkog samostana iz XIV. stoljeća. Ovaj duhovni događaj odražava kontinuitet iskrene požrtvovnosti i molitve vjernika brčanskog kraja. Ovo “nama sveto mjesto” odražava i ponos i poniznost pred Bogom i svijetom! Sva duhovnost na ovome mjestu, na Zidinama, je usmjerena ka zahvali dragom Bogu, svojim cijelim bićem poput sv. Franje Asiškog, koji je dobio nagradu od Isusa […]

RANE SV. FRANJE – ZIDINE 2023.

08:04

BLAGDAN RANE SVETOG FRANJE NA ZIDINAMA

Budući da ovaj blagdan ove godine 2023. datumski (17. 9. 2023.) pada na nedjelju, mi ćemo ga liturgijski proslaviti u subotu, 16. 9. 2023. sa svečanom svetom misom u 11.00 sati, na Zidinama (Gornja Skakava) koju će predvoditi FRA DOMAGOJ ŠIMIĆ, banjolučki gvardijan.

Kao i do sada imat ćemo pokorničku trodnevnicu koja počinje svaki dan u 16.30 sati:

13. 9. 2023. PUT KRIŽA i SV. MISA

14. 9. 2023. ISPOVIJED (Krunica) i SV. MISA

15. 9. 2023. SV. MISA i BOLESNIČKO […]

Posveta crkve Bezgrešnog začeća BDM u Dubravama

10:43

Posveta crkve Bezgrešnog začeća BDM u Dubravama

Na spomendan Bezgrešnog Srca Marijina, u subotu 17. lipnja 2023. godine,
vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić posvetio je samostansku i župnu
crkvu u Dubravama kraj Brčkoga.
Obred je započeo svečanim ulaskom u crkvu i uvodom gvardijana i župnika fra
Nike Josića. On je, pozdravivši prisutne, predstavio župu i crkvu od izgradnje
do sakralnoga uređenja, koje je okončano do posvete. Nova je crkva nakon
rušenja stare župne crkve započeta s izgradnjom 2002. godine te se tijekom dva
desetlje […]

POZIV NA POSVETU SAMOSTANSKE/ŽUPNE CRKVE

16:59

POSVETA SAMOSTANSKE/ŽUPNE CRKVE

Ovim najavljujemo POSVETU SAMOSTANSKE/ŽUPNE crkve  u Dubravama kraj Brčkog, čiji je patron Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije, koju ćemo proslaviti u subotu, 17. 6. 2023. godine, sa sv. misom koju će predvoditi msgr. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup.

Tom prilikom bit će pomazan oltar svetim uljem u kojeg će biti postavljene moći/relikvije svete Margarite iz Cortone, franjevačke svetice te svečana povelja sa slijedećim sadržajem:
Vrhbosanska nadbiskupija
Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije
u Dubravama kraj Brčkoga
POVELJA
U ime […]

ŠIMUNOVO 2023.

04:48

ŠIMUNOVO 2023.

Svake se godine, u drugu subotu, mjeseca svibnja, od godine 2002., slavi Šimunovo, u Franjevačkom samostanu u Dubravama. Tako smo i ove godine, 13. 5. 2023., proslavili dan Sluge Božjeg Fra Šimuna Filipovića.

U puku ovog kraja Brčanske Posavine, zaživio je već taj duhovni odnos prema ovom fratru-ujaku. Samoj proslavi Šimunova prethodila je i Trodnevnica u kojoj smo slavili sv. misu, ali u trima područnim crkvama naše župe. Prvi dan trodnevnice proslavljen je u područnoj crkvi sv. Ante Pustinjaka u Bijeloj koju je predslavio fra Mislav Jozić, samostanski vikar […]

PRVA PRIČEST 2023.

08:14

PRVA PRIČEST

U nedjelju Dobroga Pastira 30. travnja 2023. godine u našoj je župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravama trinaestero djece četvrtoga razreda osnovne škole pristupilo sakramentu Prve svete pričesti.

 

Pred okupljenom župnom zajednicom i uz koncelebraciju gvardijana i župnika fra Nike Josića te župnoga vikara fra Nikice Stjepanovića svečanu misu i obred predslavio je fra Mislav Jozić, samostanski i župni vikar, ujedno i vjeroučitelj ovogodišnjih prvopričesnika, koji su se kroz ovu vjeronaučnu godinu spremali za sakramente Pomirenja i Euharistije. Naime, dan prije […]

OBRED PRIMANJA U FRAMU

07:19

OBRED PRIMANJA U FRAMU

U subotu, 25. 3. 2023., na svetkovinu Blagovijesti u našoj samostanskoj crkvi u Dubravama bio obred primanja u Franjevačku mladež – Framu.
Nakon desetak godina prekida, ponovno je oživljena Frama u Dubravama i Zoviku. Njih je šesnaestero iz Dubrava i četvero iz Zovika po prvi put obredom primljeno u Framu. Obred je i misu predvodio fra Ivan Stanić, župni vikar u Tolisi, i zamjenik područnog duhovnog asistenta Frame Bosne Srebrene. Uz njega je bilo još desetak svećenika. Gosti naših framaša bili su iz Tuzle, Brežaka, Tolise i Domaljevca. Toli […]

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Next page ›