RANE SV. FRANJE NA ZIDINAMA - 2023.

17.09.2023

PROSLAVA BLAGDANA RANE SV. FRANJE NA ZIDINAMA

U subotu, 16. 9. 2023. godine proslavljen je blagdan Rane sv. Franje na arheološkom lokalitetu Zidine u Skakavi Gornoj, na temeljima crkve iz IX. stoljeća i Franjevačkog samostana iz XIV. stoljeća. Ovaj duhovni događaj odražava kontinuitet iskrene požrtvovnosti i molitve vjernika brčanskog kraja. Ovo “nama sveto mjesto” odražava i ponos i poniznost pred Bogom i svijetom! Sva duhovnost na ovome mjestu, na Zidinama, je usmjerena ka zahvali dragom Bogu, svojim cijelim bićem poput sv. Franje Asiškog, koji je dobio nagradu od Isusa iz Nazareta: stigme (rane)!!

Kao i svake godine, ovom blagdanu je predhodila i pokornička trodnevnica gdje su se vjernici i štovatelji sv. Franje, mogli nahraniti duhovnošću i pobožnošću koja odražava franjevački duh: Put križa, sakramenti pomirenja, euharistije i bolesničkog pomazanja.

Na sam dan proslave blagdana Rane sv. Franje, okupio se poveći broj vjernika-hodočasnika iz okolnih župa brčanskog dekanata te vjernika franjevačkog samostanskog područja Tuzle i Tolise. Svetu misu predvodio je fra Domagoj Šimić, gvardijan banjolučki (sa Petrićevca). Sadržaj propovijedi možete pogledati i poslušati na https://www.youtube.com/live/uRfQCawAAz4?si=nI5qydLqeLaZKmL_

Nakon sv. mise sav puk se preselio na agape-blagovanje “pod šatorima” na nogometnom stadionu u Skakavi Gornjoj, koje nam je organizirala Mjesna zajednica Skakava Gornja!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *