PRVA PRIČEST

5.06.2022

PRVA PRIČEST – 2022.

 

Svi sakramenti pobuđuju u vjerniku duhovnu radost i blagodati koje su potrebni za vjernički život. Ali, jedan sakrament koji se onako malo više „ističe“ u emocijama koje se javljaju prilikom primanja jest sakrament Euharistije ili Prva sv. pričest!

Upravo, ovu duhovnu radost doživjeli su mali vjernici, njih 10, kada su prvi put primili u „svoja srca“ Tijelo Kristovo-Hostiju, u nedjelju, 29. 5. 2022. u samostanskoj/župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravama!

Pripreme za ovaj duhovni događaj započele su još u jesen 2021. kroz pohađanje vjeronauka! Svesrdnim angažmanom vjeroučitelja Fra Pere Oršolića, župskog vikara, prvopričesnici su svesrdno „upijali“ nauk naše katoličke vjere i time obogatili svoj duhovni život.

U duhu što očekivanijeg primanja ovog vrlo emotivnog sakramenta Euharistije, prvopričesnici su dan ranije pristupili sakramentu Pomirbe tj. Ispovijedi. Ovoj svojoj prvoj Ispovijedi, prvopričesnici su pristupili vrlo ozbiljno s  dozom opuštenosti jer će ovim činom od sada graditi jedan novi odnos sa dragim Bogom koji se upravo u ovom sakramentu pokazuje kao Milosrdni otac.

Sveta misa Prve pričesti slavljena je vrlo radosno i duhovno raskošno jer su prvopričesnici i njihovi roditelji kroz svoje duhovne deklamacije, duhovne pjesme, različite molitve, čitanje sv. Pisma zahvalili našem Spasitelju Isusu Kristu koji je po prvi put „ušao“ u srca ovih djevojčica i dječaka. Radost i veselje su odzvanjali čitavom crkvom.

Fra Niko Josić, župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *