PRVA PRIČEST

31.05.2021

PRVA PRIČEST

 

Bio je to sami početak nove 2020/2021. školske godine, sredinom rujna 2020., kada se u svom samom početku odvijala tzv. on-line nastava, kada smo  i mi započeli vjeronauk za prvopričesnike. Za pohađanje vjeronauka prijavilo se njih 15-toro djece, đaka IV. razreda OŠ. Poduku vjeronauka održavao je fra Ivan Pilić, samostanski i župski vikar!

Osvanula je i ta nedjelja, 30. svibnja 2021., svetkovina  Presvetoga Trojstva,  kada smo proslavili, u samostanskoj/župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM, veliki duhovni događaj za našu župu, PRVU PRIČEST, pod sv. misom u 11.00 sati koju je predslavio Fra Ivan Pilić uz koncelebraciju Fra Nike Josića i Fra Peje Oršolića.

Prvopričesnici su svojim recitacijama, čitanjem molitvenih zaziva i prinosima darova uzveličali ovaj, za njih a i za svu našu župnu zajednicu, veoma značajan događaj! Pjevanjem i sviranjem doprinijeli su ljepoti liturgije i lepršavosti prvopričesnika i mlada skupina benda iz Orašja!

Primanjem sv. euharistije, po prvi put, u svoje srce, neka Isus Krist postane, ovim našim prvopričesnicima, najveće bogatstvo! Čestitamo ujedno i njihovim roditeljima koju su ih budno pratili do ovog sakramenta!

Fra Niko Josić, gvardijan

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *