HODOČAŠĆE U KRALJEVU SUTJESKU

24.10.2023

HODOČAŠĆE U KRALJEVU SUTJESKU

U nedjelju 22. listopada 2023. u samostanskoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci svečanim misnim slavljem obilježen je Dan Kraljice Katarine. Ujedno je toga dana bilo i XV. nacionalno hodočašće OFS-a u Kraljevu Sutjesku.

Članovi FSR i drugi župljani iz župa Dubrave, Ulice, Zovik i Boće, zajednički u jednom autobusu otputovali su zajedno sa fra Nikom Josićem, gvardijanom u Kraljevu Sutjesku.

Prije sv. mise upriličen je prigodan program na početku kojeg se hodočasnicima i nazočnim vjernicima obratili područni i nacionalni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda Kraljice Katarine fra Miro Relota te nacionalna ministra Ivana Vidović koji su izrazili radost što se već 15. godinu OFS okuplja na nacionalnom hodočašću u Kraljevu Sutjesku povodom smrti kraljice Katarine koju smatraju blaženom i od koje, kako je Vidović istaknula, “možemo naučiti mnogo toga, kako svjedočiti svoju vjeru, imati pouzdanje u Boga čak i u teškim trenutcima i ostati vjeran svome pozivu”. Također su istaknuli kako je druga prigoda 800. obljetnice Božića što ga je Sv. Franjo na nov način obilježio u svome samotištu u Grecciu, a zatim je pročitano razmišljanje o Božiću u Grecciu.

Uslijedila je pobožnost krunice, a bila je i prigoda za sakrament pomirenja.

Služena je zatim sv. misa koju je predvodio definitor Provincije Bosne Srebrene fra Drago Pranješ uz koncelebraciju župnika i gvardijana fra Bone Tomića, vikara Hercegovačke franjevačke provincije fra Mire Šege i 15-ak drugih svećenika te asistenciju franjevačkih bogoslova.

(Tekst preuzet sa malom preinakom sa web-stranice: https://www.bosnasrebrena.ba/obiljezen-dan-kraljice-katarine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *