PRVA PRIČEST - 2020.

16.06.2020

Dubrave, 16. 6. 2020.

PRVA PRIČEST

Ove smo godine na svetkovinu Tjelova obilježili dvostruko slavlje: svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove , i ujedno proslavili podjeljivanje tj.primanje sakramenta Prve pričesti za sedamnaestero djece iz naše župe. Malo nas je poremetila pandemija koronavirusa, pa smo termin sa 30.5. prebacili na blagdan Tijelova  11.6.2020. Djeca su uspješno svladala i naučila osnovna znanja naše vjere predviđena njihovom uzrastu, a paralelno s time uvježbala i naučila zadane recitacije i pjesme predviđene za sam dan proslave prve pričesti. Dan prije, 10.6. ispovijedila su se sva djeca prvopričesnici i njihovi roditelji.

Slavlje sv. mise Tijelova i prve pričesti bilo je  u 11 sati. Bogu hvala, dan je bio sunčan i lijep, tako da  se sve odvijalo u najboljem redu.Bio je to radostan dan, kako za prvopričesnike i njihove roditelje, tako i za cijelu našu župu. Misno slavlje uveličale su 4 djevojke iz Orašja, predvođene prof. Magdalenom Mišković, svojim sviranjem i pjevanjem, kao i sami prvopričesnici svojim recitacijama i pjevanjem. Njihove recitacije tj. nastupe diskretno je vodila i pratila vjeroučiteljica Valentina, kojoj se i ovim putem zahvaljujemo.

Čestitamo našim prvopričesnicima, kao i njihovim roditeljima, i neka ih sve Gospodin prati  svojim blagoslovima u njihovom životu i radu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *