PROSLAVA PATRONA

18.12.2018

Dubrave, 9. 12. 2018.

PROSLAVA PATRONA SAMOSTANA I ŽUPE

“Staviti se pod zaštitu Bezgrešne Djevice Marije” bio je moto za proslavu samostanskog i župnog patrona Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije, u subotu, 8. 12. 2018. godine.

Kao i svake godine proslavi patrona predhodila je sveta trodnevnica koju smo pobožno služili u samostanskoj i župnoj crkvi u Dubravama. Veći dio župljana se odazvao pozivu da kroz slavlje sv. trodnevnice (pobožne molitve, slavlje sv. mise sa prigodnom homilijom). Na treći dan sv. trodnevnice proslavili smo i sakramenat pomirenja- sv. ispovijedi u župi. Bila je to i tzv. velika ispovijed za čitavu župu.

Na sam dan patrona, u subotu, okupio se velik broj kako župljana tako i drugih hodočasnika iz okolnih župa brčanskog dekanata. Svečanu sv. misu predslavio je pater Mijo-Mićo Nikić, DI, profesor psihologije na Isusovačkoj teologiji u Zagrebu (inače rodom iz naše župe Zovik). U koncelebraciji je bilo 22 svećenika. Župljani iz filijalne zajednice u Bijeloj su se organizirali te u procesiji sa molitvama našoj Bezgrešnoj Majci došli pješke u crkvu u Dubrave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *