MLADI IZ DUBRAVA U SARAJEVU

26.10.2017
|
0 Komentara
|

MuS1

Dubrave, 22. 10. 2017.

MLADI IZ DUBRAVA NA PROSLAVI 10-TOG ROĐENDANA NCM “IVAN PAVAO II.” U SARAJEVU

U nedjelju, 22. Listopada 2017. godine, četvero mladih iz naše župe išlo je u Sarajevo na proslavu 10. Obljetnice otvorenja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih i blagdana zaštitnika Centra, Ivana Pavla II. Geslo ovogodišnje proslave je ”Sve počinje malim koracima”
Putovali smo zajedno sa mladima iz Domaljevca, Donje Mahale, Orašja i Tuzle. U putu smo izmolili Krunicu za sretan put, a svaki desetak Krunice molio je netko iz različitog mjesta i svaki desetak bio je posvećen za određeni kontinent (Afriku, Ameriku, Europu, Aziju, Australiju i Oceaniju).
Po dolasku u Sarajevo imali smo sat i pol vremena slobodno za razgledanje grada, a potom smo se svi okupili kod Katedrale i uputili prema Nadbiskupijskom centru.
Program proslave patrona Centra započeo je slavljenjem sv. Mise. Nakon sv. Mise, slavlje je nastavljeno prigodnim programom koji je započeo prikazivanjem kratkog filma, u kojem je prikazano kako se ideja sprovela u djelo,kako je nastao Nadbiskupijski centar za pastoral mladih.
U nastavku programa članovi mješovitog zbora Panis Angelicus izveli su nekoliko pjesama, zatim su djeca iz vrtića Anđeli čuvari,koji je također u okviru Nadbiskupijskog centra, izveli kratku recitaciju. Slavljeničku atmosferu uvećali su i glasovi zbora mladih župe Prozor kojima se pridružio i Marko Bošnjak, pobjednik regionalnog glazbenog natjecanja.
Po završetku programa, animatori su izveli pjsemu “Ustanite, hajdemo”, a zatim su prerezali rođendansku tortu.
Još jedno krasno iskustvo i prilika za upoznavanje i druženje. Nadamo se da će se sljedeće godine više mladih iz naše župe odazvati i pridružiti na ovakvim putovanjima.

Natalija Mijatović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *