KRIZMA

10.06.2018

Dubrave, 9. 6. 2018.

KRIZMA

 

Ovih dana u  školama diljem naše domovine BiH, slavi se „mala i velika“ matura. Školarci završivši jedan dio izobrazbe, postaju punoljetni i spremni za životne izazove. Tako nešto slično, ali na duhovnom polju ili u duhovnom rastu, po primanju sakramenta krizme ili sv. potvrde, mnogi mladići i djevojke postaju „punoljetni-maturus“ i spremni za život.

Osvanula je ugodna subota, 9. lipnja 2018. godine, kada smo u našoj župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, proslavili sakrament Krizme. Njih 38-ro, cura i mladića, primilo je sv. potvrdu. Posebni privilegij za ovaj duhovni događaj učinio je msgr. Luigi Pezzuto, nuncij Svete Stolice u BiH. Župljani a i sami krizmanici bili su oduševljeni njegovim dolaskom u našu župu te samom proslavom sv. mise i podjeljivanjem sakramenta krizme.

Velik je ovo događaj za našu župu koji je ostavio traga i duhovnog zadovoljstva. Zasigurno će, po darovima Duha Svetoga, ovi mladići i cure, napraviti novi korak i smjelo se upustiti u darovani, od Boga, život. Neka im Duh Sveti bude glavni Voditelj u tome!!

 

Fra Niko Josić, gvardijan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *