HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

16.10.2017
|
0 Komentara
|

MB

Marija Bistrica, 14. 10. 2017.

 

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

Teologija kaže: “Ljudski život je neprekidno hodočašće…”. U tom duhu kršćani i prihvaćaju svoj život kao hod, hodočašće ka Bogu. Vjernici župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije – Dubrave uputili su se na hodočašće, u subotu, 14. listopada 2017. u Mariju Bistricu, u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. Zajedno sa svojim župnikom i gvardijanom fra Nikom Josićem iz naše župe bilo je oko 90 hodočasnika kojima su se pridružili i župljani iz Ulica (preko 20). Bilo je “knap” dva autobusa. Bilo je ovo hodočašće dvaju biskupija iz Bosne i Hercegovine: Vrhbosanska nadbiskupija i Banjolučka biskupija.

Duhovni sadržaj programa bile su dvije točke:

  1. Svečana sveta misa koju je predvodio Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup
  2. Put križa koji je predvodio Franjo Komarica, banjolučki biskup

Vjernicima se najviše svidjela pobožnost Križnog puta koja se odvijala na samom brdu pokraj svetišta uz vrlo lijepo-sunčano vrijeme. Lijepo je bilo vidjeti povorku vjernika koja se u duhovnom razmatranju i molitvama uspinjala uz serpentinu do samoga vrha brda.

Ovo hodočašće nas je obogatilo kako u duhovnom rastu tako i u susretu sa svojima koji su porijeklom iz BiH a sada žive u Hrvatskoj.

Fra Niko Josić, gvardijan

MB3

MB1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.